Yritys

Eräeero on lieksalainen ohjattuja luontomatkoja järjestävä yritys. Toimintamme sisältää eläinten, ahman, karhun ja muut suurpedot kuvausta ja katselua, myöskin muu luontokuvaus kuuluu ohjelmistoomme.

Toiminta-alueellamme on hyvät mahdollisuudet ympärivuotiseen suurpetojen kuvaukseen ja katseluun tarkoitusta varten rakennetuista lämmitettävistä kuvaus- ja katselukojuista.

Suomessa asustavista villieläimistä meillä voidaan kuvata ja katsella vuoden ympäri ahmaa ja kesällä ahmaa pentuineen. Ahma on maailman laajuisesti katsottuna tosi harvinainen, Suomessa ahmaa esiintyy Pohjoi-ja Itä-Suomessa.

Myös ilves, kettu, majava, kanahaukka ja maa- ja merikotka ovat kuvauttaneet hyvällä onnella itseään paikassamme.

Karhu on huhti- ja syyskuun välisen ajan kuvattava ja katseltava suurpeto, joskus myös suden voi tallentaa kameran muistiin.

Meillä on myös pikkulintujen kuvauspaikka

Myös muut luontoaktiviteetit kuuluvat ohjelmistoomme, esim. melonta, kalliolaskeutuminen, patikoiminen, liikkuminen luonnossa, lumikenkäily ja maastohiihto, myöskin villieläinten talvisten jälkien seuranta kuuluu ohjelmistoomme.

Meiltä myös majoitus, ruokailut, saunomiset, perhejuhlat, yrityksille kokouspaikat ja viihtyisät tilat illanviettojen pitopaikkana. Järjestämme asiakkaillemme ruokailut ja muut menut ympäri vuorokauden. Savusauna lämpimän tulisijalle varustetun kodan kera illanistujaisiin.

Sivuilamme voitte katsella videoita Suomen suurpedoista ja muista villieläimistä sekä myöskin kanalinnuista, katsokaa myös kuvagalleriat, pääsette kuvalinkkien kautta tutustumaan tarjontaamme asiakkaittemme kuvien myötä.

Toimintamme keskittyy Lieksan Kontiovaaraan, Keljänpuron aidon savottakämpän ympäristöön. Paikalle on helppo saapua, matkaa Lieksan keskustasta kertyy n. 30 km. Eräeero järjestää retket ja vaellukset ns. räätälintyönä, eli asiakkaan tarpeet ja toiveet ovat kaiken suunnittelun perustana. Palvelumme kattavat niin vaellukset, retket, ruokailut, kuin myös majoituksetkin.

Teidän tarvitsee vain saapua paikalle, ja tarvittaessa järjestämme senkin. Asiakkaitamme ovat mm. yritysten asiakas- ja henkilöstöryhmät, leirikoulut, koululais- ja opiskelijaryhmät, luontomatkailijat, metsästäjät, perhejuhlijat jne. pienet ja vähän suuremmatkin ryhmät.

Vaellukset järjestämme pääosin Patvinsuon-Suomunjärven alueella, mikä tarjoaa upean, monipuolisen luontokokemuksen. Alueen erikoisuutena on itärajan läheisyys, sekä alueeseen liittyvä merkittävä sotahistoria. Toivomuksesta voimme etsiä toiminta-alueeltamme juuri halutun kaltaisen maaston, tai kasviston. Katsele, kuuntele, haista ja maista, kaikkina neljänä vuodenaika aikana.